23 Mayıs 2012 Çarşamba

Tarsus’ta 62 Çiftçiye Eğitim Belgeleri Verildi

Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından açılan, 'Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi'ne katılan 62 çiftçiye yeterlilik belgeleri Dedeler köyü Killik mevkiinde düzenlenen bir törenle verildi.

09 Haziran 2011 PerÅŸembe 20:50
Tarsus’ta 62 Çiftçiye Eğitim Belgeleri Verildi

MERSİN - Mersin’in Tarsus ilçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, bitki ve bitkisel ürünlere zararlı organizmalarla mücadelede kullanılan bitki koruma ürünlerinin tarla, bahçe ve bağlar ile ürünlerin saklandığı yerlerde uygulanmasında kullanıcıların, bitki ve hayvanlar ile çevrenin korunması amacıyla eğitim kursları açtıklarını söyledi.

Bitkisel üretim yapan kişilere aile ziraatı dışında bitkisel üretim yapan ve bunları ticari amaçla pazarlayan kişilere verilen eğitim sonrasında ticari kullanım belgesi verileceğini kaydeden Hayri Erdoğan, 'Tarsus'ta 2010 yılının kasım ayından günümüze kadar 19 belde ve köyde eğitim yaptık. Bu eğitimlerde toplam 1032 çiftçimiz belge almaya hak kazanmıştır' dedi.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi konuşmada; Üreticilerin bilinçli tarım yaparak daha çok kazanıp, daha çok verim alacağını söyledi.

Kaymakam Güldibi, 'Daha önceleri kendi ihtiyacımız kadar üretiyorduk. Ancak şimdi dünyanın değişik ülkelerine ürün ihraç ediyoruz.

İhracat yaptığımız ülkelerin taleplerine uygun olarak üretim yapmak durumundayız. Bazen ürünlerimiz ilaç kalıntısı nedeniyle geri dönmüştü. Şimdi ise çiftçilerimiz bilinçli üretim yapıyor. Bilinçli üretim yaptığımız sürece aranan ürün haline geliyoruz.

Daha kaliteli ürün yetiştirip, ihraç edince ülkemiz de kazanıyor ve bizi yurtdışında en iyi şekilde temsil ediyor. Kaliteli ürün demek daha çok para kazanmak demektir.

Bu nedenle daha teknik ve bilinçli üretime devam etmemiz gerek. Üzüm bölgesi olan Dedeler köyü ve çevresindeki üreticilerimize bol kazançlar ve verimli bir sezon diliyorum' dedi.

Konuşmaların ardından 62 çiftçiye eğitim belgeleri verildi.

Tarsus Online

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teÅŸkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    HAVA DURUMU

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Sayfamızı Hangi Haberler İçin Ziyaret Ediyorsunuz?

    NAMAZ VAKİTLERİ

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV