Tarsus'ta son yıllarda en gelişen sektörlerden biri Düğün salonları.. Düne kadar mevcut düğün salonları Tarsus'a yeterken, bazı işadamları ve kesimler sanki altın varmış gibi yeni düğün salonları inşaa etmeye başladılar.
Kent merkezinde Kent, Şehir, Klas, Vuslat ve Halk Düğün salonları bulunurken kentin güneyinde Yunus, Kuzeyine yakın bir mahalde ise Aşiyan Düğün salonları yapıldı.
Böylece 400 bin nüfuslu kentte, Şelale Oteli ve Borsa gibi düğünlere salonlarını açan mekanlarla yeterli sayıya ulaşılmışken, bunun ardından bazı lokantacılar, kafeler, tarlalara çim tohumları serpip kır düğünü yapanlar, dernekler, devlet dinlenme evleri ve restaurantlarda düğün salonu işletmeciliğine soyundu. Acaba bu mekanların bu tür organizasyonlara elverişli belgeleri mevcutmu?
Bunlar dikkat çekici. Mesela kent merkezinde Parkın içinde, eski belediye binasında bir restaurant (şimdi iptal oldu), diğer restaurantlara bakıyoruz sayamıyoruz.. Maşallah hepsin de düğün , nişan, sünnet törenlerine kapılarını açmışlar. Biz kimsenin Düğün salonu açmasına veya yaptırmasına karşı değiliz. Ama Restaurant, kafe veya lokanta, dernek işletmeciliği yapan kişi ve kuruluşların düğün salonu işletmeciliğine soyunması doğru değil. Bunları kim denetleyecek.
Şehri şöyle bir geziyorum.
Adam kebap veya tavuk üzerine yemek imal ediyor.Ama heyhat o da ne? Düğün, nişan, sünnet törenlerini mekanında yaptırıyor.. Kardeşim siz restaurantmısınız, lokantamısınız, yoksa düğün salonu mu? Bu işletmelerin düğün yapmak için ruhsatları var mı? İzinleri var mı? İşletmelerinde neler yazıyor? Yarın birgün düğün salonu işletmecileride işletme hanesine restaurant yazdırıp yemekli organizasyonlar yaparsa o zaman ne olacak?
Nikah salonu kent dışına çıkınca belediyede Bağlar mahallesine bir düğün salonu yaptırdı. Bugünlerde yaz ayları olunca çay bahçelerinde bile düğünler, nişanlar yapılıyor. Dahası var, kentte bulunan Devlet kurumlarına ait bazı yerler üyelerine ait istirahat edecekleri kısımları düğün organizasyonu için kiralamaktadırlar, bunlar nasıl ve ne şekilde faturalanıyor merak konusu... Öte yandan bazı derneklerde düğün işletmeciligine soyunmuş..Dernekler kanununda üyesi olan düğün yapabilir ibaresi vardır..Ama yapanlar dernek üyelerimi bunları kimler denetliyor..
Yani kimin ne iş yaptığı hangi kulvarda koştuğu belli değil. Bunları Belediye mi, Kaymakamlık mı, Maliye mi denetleyecek.. Yoksa Kahveciler ve eğlence yerleri odasımı olacak.!!
Diger taraftan bir düğün salonu işletmecisininde talebi “Düğün olmadığı günlerde salonumuz restorant, kafe, içkili mekan olarak hizmet verse” yönünde.
Bu çetrefilli duruma bir el atın Allah aşkına..Kim atacaksa?
evet bu arkadaşa teşekkür ederiz tam konuya değinmiş evet murat gündeşin gitmesi ve kan değişikliği çok iyi olur ve gitmesi lazım eger bu vatandaşların sesi kulağı olursanız seviniriz murat gündeş miadını doldurmıştur ilgilenirseniz seviniriz.