22 Mayıs 2012 Salı

İzciler 100.yılını Kutluyor

Niğde Haberleri (İHA) - 1926 yılında İzciliğin kurucusu olan Baden Powel'in doğum gününe denk gelen günde kutlanan İzci Düşünce Günü Niğde'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

22 Şubat 2012 Çarşamba 17:14
İzciler 100.yılını Kutluyor


Türkiye'de bu yıl izciliğin 100. yılı olması nedeniyle İl Kültür Merkezinde İzci Sergisi ve bir program düzenlediklerini belirten İl İzci Kurulu Başkanı Murat Yasin Tekin, 22 Şubat'ın aynı zamanda Dünya İzci Düşünce günü olduğunu söyledi.

Gün hakkında bilgi veren İl İzci Kurulu Başkanı Murat Yasin Tekin, 1926 yılından itibaren, dünya izcilerinin birbirlerine arkadaşlık, sevgi ve yardım düşünceleri ile bağlılıklarını simgelemek üzere izciliğin kurucusu Baden Powel'in eşi Olave Powel'in ortak doğum günü olan 22 Şubat'ın, "İzci Düşünce Günü" olarak kutlandığını anlattı.

Düşünce günü kapsamında bir dizi etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Tekin, bugün İzcilik Sergisi ve izci etkinlikleri düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

(YE-AÖ-Y)

22.02.2012 17:13 TSİ


Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teÅŸkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    HAVA DURUMU

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Sayfamızı Hangi Haberler İçin Ziyaret Ediyorsunuz?

    NAMAZ VAKİTLERİ

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV