İşten çıkarılan işçilerin mağdur edildiğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Ali İlk ‘’Tarsus Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün, basın aracılığı ile halka yalan söylediğini’’ ifade etti. İnşaat sahasında çalışmaların tamamen durduğunu kaydeden İlk , Bölgesel Havalimanın ölü bir yatırım olarak doğduğunu söyledi.
-2019 YILINDA BURANIN, STABİLİZE YOLLARI DAHİ DÖKÜLEMEZ
"Bildiğiniz gibi bundan 1 hafta önce İbrahim Gül buraya gelerek medyaya bir takım işlerin devam ettiğini söylüyordu. Görüyorsunuz kuş uçmaz kervan geçmez bir durum var. Kesinlikle çalışma yok, işçiler işten çıkarılmış sözleşmeler fesih edilmiş. Buranın 2019 yılında bitirileceği açıklanmıştı. Ben açıkça ifade ediyorumki, 2019’da stabilize yolların asfaltları bile dökemezler. Halkımızı milletimiz kandırmadan konuşsunlar gelsinler açıklasınlar. Sayın İbrahim Gül gelin bakın burada gerçekten çalışma var mı?’’ diye konuştu.
-700 İŞÇİ ÇIKARILDI, BU SİSTEM ÜLKEYİ BATAĞA SÜRÜKLÜYOR
CHP İlçe Başkanı Ali İlk ‘’Ankara’dan görevlendirilen uzlaşmacıların şuan şantiyede kurdukları komisyonla işçiler ile anlaşmaya çalıştıklarını öğrendik. 700 civarında işçinin tamamı çıkarılmış. Az önce bizzat şantiyede aşçı olarak görev yapan şahısla görüştüm oda işten çıkarılmış. Biz Chp olarak Genel Başkanımızın dediği gibi açık ifade ediyoruz ‘’Ülkemiz zor durumda ve dardadır.Ekonomik sıkıntı en çok vatandaşlarımızı etkiliyor. Hükümet bu işin içinden çıkamıyor. Yapamadıkları ortada. Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkeyi faciaya sürüklemiştir. Ülkede birçok proje durdurulmuştur.’’ sözlerini kullandı.