Altı hafta sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak olan Sarkozy, Avrupa Birliği ülkelerine yapılan yasa dışı göçün engellenmesi yönünde bir gelişme sağlanamaması halinde Fransa'yı Schengen Bölgesi'nden çekeceğini belirtti.
Yapılan anket sonuçlarına göre, kendisini zor bir yarış bekleyen Sarkozy, mitingdeki konuşmasında ABD'nin 1933'de uyguladığı Amerikan Malı Al Yasası (Buy American Act) gibi bir Avrupa Malı Al Yasası'nın çıkarılması için çağrıda bulundu.
2007 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Sarkozy, geçen günlerde seçimleri kaybetmesi halinde siyaseti bırakacağını açıklamıştı. Sarkozy'nin tekrar seçilme ihtimali kamuoyu yoklamalarına göre düşük gözükse de yapılan seçim kampanyasının bu durumu değiştirebileceği belirtiliyor.
(HO-Y)
11.03.2012 17:45:52 TSI
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son Güncelleme: 11.03.2012 18:00