Rusya'nın, Annan'ın misyonuna verdiği desteği tekrarlayan Lavrov, bununla birlikte Suriye'nin iç işlerine dışarıdan müdahalenin uluslar arası hukukun ihlali olduğunu ve bunun kabul edilemeyeceğini ifade etti.
Annan ise görüşmede, Suriye'de yaşanan insani krizin çözümü konusunda Rusya ile aktif şekilde işbirliği yapmak istediklerini söyledi.
Lavrov ise, şiddetin sona erdirilmesi için kapsamlı bir ulusal diyalog tesis edilmesi, bu şekilde iç çatışmaların uzun vadede bitirilmesi yönünde, Rus tarafının tavrını bir kez daha dile getirdi.
Görüşmenin ardından Annan, müzakerelerde bulunmak üzere Şam'a hereket etti. Lavrov'un ise Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Suriye'de yaklaşık bir yıl önce patlak veren olaylarda, BM rakamlarına göre bugüne kadar en az 7 bin 500 kişi hayatını kaybetti.
(ÖK-ÖK-D)
10.03.2012 14:16:34 TSI
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son Güncelleme: 10.03.2012 14:17