18 Mayıs 2012 Cuma

Polis, Piyasaya Sahte Altın İle Dolandırıcılık Yapanları Yakaladı

Türkiye’nin birçok ilinde sahte altın ile dolandırıcılık yapan 4 kişi, Mersin’in Tarsus ilçesinde yakalandı. Yakalanan 4 kişiden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

09 Aralık 2011 Cuma 12:38
Polis, Piyasaya Sahte Altın İle Dolandırıcılık Yapanları Yakaladı
Foto galeriye git

MERSİN/TARSUS - Alınan bilgiye göre, 6 Aralık günü saat: 13.00 sıralarında Tarsus’ta faaliyet gösteren kuyumculara sahte altın satıldığı yönünde bilgi alan Tarsus Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Kızılmurat Mahallesi Eski Hal caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kuyumcuya elindeki sahte bilekliği satmak isteyen D.A.(20), İ.D. (33), Z.T. (29) ve C.A. (23) isimli şüpheli şahıslar suçüstü olarak yakaladı.

Yakalanan şüpheli şahısların kullandığı araçta ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet üzerinde “22 TOPRAK 916” yazılı sahte imitasyon bileklik ve toplam 22.165.00 TL para ele geçirildi.

Yakalanan şüpheli şahıslardan birinin ise sahte kimlik kullandığı ve 8 ayrı suçtan araması olduğu, tespit eden polis, şahıs hakkında sahte kimlik kullanmak suçundan da ayrıca işlem yaptı.

Şüphelilerin Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde faaliyet gösteren kuyumculara çok miktarda sahte altın satarak dolandırdıkları, tespit eden polis, bu il ve ilçelerle koordine kurarak yakalanan şüpheliler hakkında ayrı ayrı işlem yaptırdı.

Tarsus polisi, İ.D., C.A., Z.T. ve D.A isimli şüpheli şahıslar haklarında nitelikli dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak hazırlanan tahkikat evrakları, ile birlikte adli makamlara sevk  etti. Çıkarılan mahkemede Z.T. ve D.A isimli şüpheli şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İ.D. ve C.A. isimli şüpheli şahıslar ise tutuklandı.

Tarsus Haber Online

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    HAVA DURUMU

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Sayfamızı Hangi Haberler İçin Ziyaret Ediyorsunuz?

    NAMAZ VAKİTLERİ

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV