MERSİN (Tarsus Online Haber) - Kahramanmaraş’tan iki gün önce ilçeye bağlı Halitağa köyüne geldikleri görülen Suriyeli şahin avcısı 5 kaçakçı köy merasına sistemleri kurmaya başladılar. Şahinleri avlamak için önce yüzlerce adet dendure (süs kuşu) kuşu alan Suriyeliler, daha sonra elektronik bir cihaza kuş sesi kaydettiler. Öldürdükleri kuşları da dikenlerin üstüne bırakan şahin avcıları, birde ipli örgü sistemi kurdular. Küçük kafeslerin içine canlı süs kuşları koyan şahin avcıları örgülü ipin ucunu ellerine alıp, bir yamacın arkasına saklanarak şahinleri avlamaya başladılar.
Durumdan şüphelenen köylüler önce Tarsus Avcılar Kulübünü aradılar. Olay yerine gelen avcılar kaçak şahin avını anında fark ettiler. Durumun jandarmaya bildirilmesiyle olay yerine gelen ekipler Suriyeli 5 şahin avcısı anında gözaltına aldılar. Olay yerinde Tarsus Milli Parklar personeli ile inceleme yapan jandarma ekipleri daha sonra ifadelerini almak üzere şahin avcılarını Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığına götürdü.
HABERİN FOTOGRAFLARI İÇİN TIKLAYIN
Çok mükemmel bir plan kurulduğunu dile getiren Tarsus Avcılar Kulübü üyesi Sedat Ergezer, “Bu düzenekle canlı yem yaptıkları kuşun sesini çıkarıyorlar. Ortaya canlı ve cansız kuşlarda yerleştirmişler. Daha sonra yukardan bu canlı yemin sesini duyan şahin aşağı iniyor ve ipi çeken şahin avcıları örgüyle şahini avlıyor. Çok mükemmel bir plan, çok mükemmel bir sistem Çok şaşırdık” dedi.
Kaçak avlanan şahinlerin Arap ülkelerinde 15 ila 20 bin dolardan satıldığı biliniyor.
Tarsus Online Haber
bu olay biyokaçakcılığa giriyor inşallah onu da göz önüne almışlardır
Alah suriyelilerin belasini versin
serefsizler